AGENDA URBANA DE MARTORELL 2030 – CAP A ON VA MARTORELL?

És un instrument de planificació estratègica que associa les accions municipals a les Agendes urbanes nacionals i internacions i els seus respectius objectius de desenvolupament sostenible i estratègics.

MISSIÓ – qui som?

Martorell és una de las ròtules territorials d’accés a l’àrea metropolitana de Barcelona i un municipi de l’Arc Metropolità. Es pot dir que té, com atributs: una forta empremta industrial i un alt nivell de dinamisme econòmic; una trama urbana discontínua fruit de diferents infraestructures, fet que li proporciona molt bona comunicació amb Barcelona, i elements naturals; és un municipi d’acollida de nou vinguts d’arreu del món i de la classe treballadora i que compte amb un gran patrimoni natural, cultural i arquitectònic.

VISIÓ – que pretenem?

Martorell com a ciutat innovadora i influenciadora. Polo aglutinador metropolità amb una forta empremta industrial; preparada pels reptes actuals i de futur: emergència climàtica, disrupció digital i cohesió social.

El Pla d’acció de l’Agenda Urbana de Martorell ha de ser capaç de guiar Martorell a ser la capital del Baix Llobregat Nord, una ciutat territorial, social i econòmicament equilibrada, a la vegada generadora d’oportunitats i impulsora d’una societat 100% laboral activa. Martorell, una ciutat on la gent vol viure.

VALORS – com ho farem?

A partir del reequilibri i impuls de la CIUTAT FUTURA EN 3D.

 

 

Dimensió social: transformació cap a…

 • Societat activa, participativa i cohesionada.
  • Treballar per la inserció de la gent jove en el mercat laboral i perquè les famílies arrelin i desenvolupin el seu projecte vital a Martorell.
  • Augmentar l’autonomia de les unitats familiars reduint el nombre de persones que necessiten prestacions socials

Dimensió ambiental: transformació cap a…

 • Ciutat resilient, sostenible i saludable
  • Fomentar les infraestructures verdes, la rehabilitació i el re equilibri dels barris i edificacions i la reducció petjada ecologia.
  • Es pretén reduir l’índex de persones sedentàries amb problemes de salut; augmentar el nombre de desplaçaments en transport públic; augmentar el nombre d’edificis i habitatges rehabilitats, entre altres.

Dimensió econòmica: transformació cap a…

 • Economia diversificada, innovadora i formació i ocupació de qualitat.
  • Fomentar la incorporació d’empreses de nous sectors: farmacèutic (per complementar el químic), digital (per acompanyar el desenvolupament de la industria 4.0), sanitària ( complement de l’hospital: universitat, residència…)
  • Treballar per la diversificació del parc industrial; augmentar el nombre de persones en cursos formatius i d’idiomes; disminuir la barrera idiomàtica; fomentar el 100% d’ocupació a les persones que busquen i tenen qualificació per a treballar;